Hoofdpagina

Goud kopen

Over de gehele wereld is goud een sterke investering op de lange termijn. Met de jaren wijzigt de markt echter van economische groei naar economische neergang. Wanneer is het nu verstandig om goud te kopen? Daarbij kun je denken aan periodes van hoog en laag conjunctuur en investeringen voor de “zeer” lange termijn. Jou persoonlijke uitgangspunt is uiteraard dat je je geld veilig wilt stellen gedurende slechte periodes, met een redelijke zekerheid dat de waarde eveneens toeneemt. Investeren in goud ofwel goud kopen biedt dan een solide basis waarop je in tijden van slechte economie kunt vertrouwen.

Goud kopen ten tijde van recessie

Ten tijde van economische neergang zoeken veel mensen een stabiele investering waarbij je geld rendeert en weinig risico loopt. Veel mensen zoeken hun heil dan ook in het kopen van goud. De waarde daarvan is relatief sterk. Ten tijde van recessie is goud een toevluchtsoord voor wie zijn kapitaal veilig wil stellen tot betere tijden. Juist doordat tijdens een neergang veel mensen goud aankopen zal de prijs daarvan juist stijgen. Des te eerder men dan ook instapt in goud des te groter het rendement zal zijn. Van belang is het dan eveneens om het juiste moment van verkoop uit te kiezen. De goudprijs zal namelijk enigszins dalen als de economie weer aantrekt. Mensen gaan dan weer investeren in meer lucratieve dingen (voor de korte termijn) als aandelen, vastgoed enzovoorts. Binnen dat tijdsbestek is door de aankoop van goud jou geld veilig gesteld en in waarde toegenomen.

Goud kopen voor de zeer lange termijn

Je kunt eveneens beleggen in goud voor de zeer lange termijn. Je parkeert als het ware je geld in goud voor de lange termijn (zeg dertig jaar). Over die jaren zal de waarde van je inleg gemiddeld zondermeer stijgen. Je moet er niet van terugdeinzen dat ten tijde van hoogconjunctuur de waarde enigszins kan dalen. Over de gehele trent van hoog en laag conjunctuur gezien zal de waarde stijgen. Het rendement over deze termijn zal mogelijk minder zijn echter de aankoop van goud garandeert wel dat je geld is veiliggesteld. Tevens is het zo dat goud een duurzaam goed is en van nature schaar. De hoeveelheid goud dat in de wereld benodigd is, neemt met de jaren toe. Dit houdt in zolang de wereld afhankelijk blijft van goud in zijn producten, de gemiddelde prijs van goud eveneens zal toenemen.

Via internet goud kopen

Om risico te vermijden is het van belang om bij gerenomeerde instellingen je goud aan te kopen. Via internet kun je al snel inzicht krijgen in het ruime aanbod van goudaanbieders. Er zijn in Amsterdam en Antwerpen vele betrouwbare instellingen waar je goud kunt aankopen. Fysiek goud aankopen heeft uiteraard zijn nadelen als: waar bewaar je het en hoe moet je het in de gaten houden! Een beter alternatief is uiteraard om goud aan te kopen door te beleggen in een goud fonds. Via je vertrouwde bank vraag je je eigen beleggingsrekening cq aandelen rekening aan. Via deze rekening kun je simpel vanuit je huiskamer je portefeuille beheren. Via internet kun je dan de verschillende aanbieders en fondsen met elkaar vergelijken en het beste alternatief voor jou uitkiezen. Goud aankopen via internet kan dan een simpele en snelle handeling zijn.

Verkoop goud bij economisch herstel

Een aardig teken van economisch herstel is een sterke toename van personeel dat werkt via uitzendbureaus. Na slechte tijden van grote werkeloosheid zijn bedrijven nog voorzichtig om personeel voor vast aan te nemen. Echter personeel aannemen via uitzendbureaus is dan een uitkomst. Dit is meestal een voorname teken van economisch herstel (ook al is het voorzichtig). Mocht dit teken zich aandoen wordt het tijd dat de goud investereerder zijn geld veilig stelt danwel zijn geld elders investeert. Mocht je goud willen kopen voor de zeer lange termijn is het advies eveneens goud te kopen naarmate de eerste tekenen van een recessie zich aandoen. Uiteraard is het uiteindelijk de vraag of je je goud wel moet verkopen. Juist deze investering biedt op de lange termijn goede perspectieven.

Copyright 2020 online-goud-kopen.nl